Att dricka lite finare te.

För 300 år sen började man importera te från Asien till Europa. Senare på 1850 talet genom de Ostindiska Kompanierna blev te en dryck som dracks av var man och kvinna oberoende börd eller status. Under åren har smakerna anpassats till våra smaklökar här i norr, ett hårt arbetsliv kräver ett kärvt och smakrikt te, för styrkan och själen. 

I länderna där teet fortfarande odlas på traditionellt vis har man behållit de milda, delikata och nyanserade smakerna från te som skördas och förädlas på plats. De är just dessa exklusiva teer som Sarlings Te innehåller. Alla teer är fria från tillsatser, aromatiseringar och smakförstärkare. 

Smaksättningarna kommer från flera ställen runt om på Åland, bland annat örtgården Annelund i Hammarland och havtornsodlingen Bärlunds i Bamböle.

Teet blir bättre för alla

Under de senaste åren har förutsättningarna för teodlare och arbetare konstant förbättras. Västvärlden har börjat förstå att man måste se till att alla i produktionskedjan får sin rättmätiga del. Ethical Tea Partnership arbetar för en hållbar industri för både arbetare och miljön. Det handlar inte bara om löner men också om utbildning, jämlikhet och tillgång till sjukvård. Besök www.ethicalteapartnership.org för att läsa mer om deras arbete.

 

Camellia sinensis

Växten som världens te kommer ifrån, svart, grönt, vitt, gult, oolong och pu-erh. Det är odlingsområdet och förädlingen som avgör smak och karaktär. De mest kända odlingsområdena är Darjeeling, Assam och Nilgiris I Indien och Ceylon (Sri Lanka). Alla de tusentals teer som framställs har sina unika personligheter. Med blandningar och smaksättningar blir möjligheterna oändliga, en hel värld öppnar sig och en livstid av utforskning och njutning ligger framför fötterna.