Produkter Te

(Produktionen av te har upphört.​)

Alla teer och ingrediesner är fria från tillsatser, aromatiseringar och smakförstärkare.

Med smaksättning

Irish Breakfast Havtorn. Blandning av svart te och havtornskross. Teet är ljust med låg  beska som harmoniserar med havtornen och tar bort syrligheten från bären men behåller smaken. 

Teet är en CTC blandning av Assam Te från Indien och Kiambu från Kenya. CTC står för Cut Tear Curl . Man sätter de torkade tebladen i en cylinder som sliter isär bladen för att sedan sedan rullar ihop dem till små kulor.

 Havtornen odlas i Bamböle.

Finns som 25g och 100g.

Breakfast Blend Berries  är en blandning av svarta teer och bärkross av tranbär, hallon och lite havtorn.

Tranbär- och hallonkrossen kommer från Amalias Limonadfabrik och är deras restprodukt från produktionen. De pressar bären, torkar och maler resterna för att sen användas som smaksättning i te.

De svarta teerna i blandningen kommer från följande områden: Assam och Nilgiri i Indien, Anhui i Kina, Nandi och Kericho i Kenya samt Nuwara Eliya, Dimbula och Uva i Sri Lanka. Tranbären och hallonen odlas i Finland. Havtornen odlas i Bamböle.

Finns som 25g och 100g.

British Breakfast är en blandning av svarta teer smaksatt med rosenblad. Ett fylligt te med lätta blommiga toner.

 De svarta teerna i blandningen kommer från följande områden: Assam och Nilgiri i Indien, Anhui i Kina, Nandi och Kericho i Kenya samt Nuwara Eliya, Dimbula och Uva i Sri Lanka.

Rosenbladen kommer från örtgården Annelund i Hammarland.

Finns som 25g och 100g.

Svart Spansk Körvel  är ett svart te smaksatt med  spansk körvel. Det mörka och djupa Assam teet förstärker de kraftiga smakerna av lakrits och anis från körveln. Smaksatt både med  de torkade bladen och de malda frökapslarna. Med lite rosenblad för färgens skull.

Te från Assam i Indien. Körvel och rosenblad från örtgården Annelund i Hammarland.

Finns som 25g och 100g.

Svart Citronmeliss är en blandning av två indiska teer  och citronmeliss. Citronmelissen är lagrad i ett år så att de syrliga citrustonerna har hunnit komma fram. De två teerna är ett mörkare och ett ljusare som tillsammans gör en balanserad mellanstark blandning.

Teerna kommer från områdena Assam och Nilgiri i Indien. Citronmelissen kommer från örtgården Annelund i Hammarland.

Finns som 25g och 100g.

Grön Citronmeliss är ett kraftigt grönt te smaksatt med citronmeliss. Den örtiga smaken från citronmelissen slår fint igenom utan av ta bort teets nyanserade smaker,

Teet heter Chunmee Taipan Superior från Taipan i Kina. Citronmelissen kommer från örtgården Annelund i Hammarland.

Finns som 25g och 100g.

Utan smaksättning

Svartskärs-Blandning är en blandning av två svarta indiska teer. De två teerna är ett mörkare Assam te och ett ljusare Nilgiri som tillsammans gör en balanserad mellanstark blandning.

Teerna heter Borengajuli och Nonsuch Nilgiri från områdena Assam och Nilgiri i Indien.

Finns som 25g och 100g.

Grönskärs-Blandning  är en blandning av två gröna teer, ett starkare från Kina och ett medelkraftigt från Indien som tillsammans gör en balanserad smakrik blandning.

Dessa två exklusiva teer kommer ifrån Taipan i Kina och Nilgiri i Indien. De heter Chunmee Taipan Superior och Nilgiri Steamed Darjeeling.

Finns som 25g och 100g.

Gunpowder är ett mycket kraftigt grönt Ceylon-te från Sri Lanka. Hela teblad är rullade till små kulor. Namnet kommer från att det liknar just gunpowder (krut).

När Sri Lanka fortfarande var en brittisk koloni och man började exportera te därifrån hette ön Ceylon. 1972 blev de självständiga och bytte namn till Sri Lanka. Men man behöll det nu etablerade namnet för deras teer. Därför kallas än idag alla teer som kommer därifrån just för Ceylon.

Finns som 25g.

Irish Breakfast  Blandning av svarta teer. Teet är ljust med låg  beska.

Teet är en CTC blandning av Assam Te från Indien och Kiambu från Kenya. CTC står för Cut Tear Curl . Man sätter de torkade tebladen i en cylinder som sliter isär bladen för att sedan sedan rullar ihop dem till små kulor.

Finns som 25g .